luni, 26 septembrie 2011

O briză proaspătă dinspre Pacific: Sauvignon Blanc 2008 Orchard View


Ce-aș putea spune despre Sauvignon Blanc-ul 2008 Orchard View One World de Chile?

De fapt, destul de multe, deși inițial am crezut că este doar un vin ieftin, cu dop înșurubat și un design minimalist, cumpărat de la Halewood la ofertă, bun cel mult pentru gătit.

Cum socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, l-am deschis când am testat o bucată de somon de la Megaimage (apropo, somonul a fost bun).

Vinul pur și simplu m-a surprins. Nu numai că s-a așezat elegant pe pereții paharului, ci m-a încântat cu un buchet realmente extraordinar. L-am tot adulmecat minute în șir fără să mă satur. Un parfum intens de citrice, mult mai colorat și acid decât m-aș fi așteptat de la un Sauvignon, mai ales la acest preț. Desigur că gustul n-a fost la același nivel, dar deja eram dispus la aproape orice compromis (deși nu este cazul). Chiar dacă e un vin fără pretenții, e totuși foarte corect, ceea ce nu se poate spune despre alte vinuri albe mult mai scumpe.

În plus, un lucru este cert: o dată are dreptate și echipa de marketing care a compus textul de pe etichetă: „A fresh breeze blows in from the Pacific, stirring the scent of the blossom in the orchards”!

Un comentariu:

  1. Daca iti place, cumpara mai multe sticle acum, cat inca adie briza proaspata de "blossom in the orchards". Cu viitorul lot...s-ar putea sa ai surprize.:-))

    RăspundețiȘtergere