sâmbătă, 22 iunie 2013

Degustare de vinuri Viu Manent la Ethic Wine – 21 iunie 2013


Primul meu contact cu casa Viu Manent. Am venit la Ethic Wine special pentru vinul roșu, și am plecat impresionat de cel alb...

Sauvignon Blanc 2012 Secret de Viu Manent este probabil cel mai bun Sauvignon Blanc pe care l-am băut vreodată! Un vin proaspăt, „crocant”, cu o mineralitate și aciditate excepționale. Poate nu de 93 de puncte, cum scrie pe sticlă, dar oricum foarte sus pentru un vin alb, între 83-86 de puncte.

Vinurile roșii degustate – Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2010, respectiv Syrah 2010 Secret confirmă calitatea producțiilor chiliene. Extrem de diferite între ele, primul din struguri dintr-o vie veche, parțial baricat pentru o perioadă ceva mai lungă, vinificat în stilul lumii vechi, primește 83 de puncte. Este un vin clasic, bine echilibrat, dar puțin „șters”. Al doilea, din struguri dintr-o vie tânără, baricat în mică proporție și pentru scurt timp, este vinificat în stilul lumii noi. Primește 83-84 de puncte. Este un vin mai „obraznic”, cu mult caracter, dar și cu mici defecte, cum ar fi alcoolul insuficient integrat.

O notă specială interpretărilor grafice tinerești și mai puțin obișnuite, dar foarte reușite, pe care le-a dat artista chiliană Catalina Abbott etichetelor gamei Secret.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu