vineri, 26 iulie 2013

Degustare de vinuri Gîrboiu la Fox Wines – 25 iulie 2013

Oferta a cuprins cinci vinuri din gamele Epicentrum și Bacanta. Toate speciale, cu caracteristici pronunțate. Crama Gîrboiu este un loc unde în mod clar se experimentează pe toate planurile - soiuri locale, cupaje din soiuri mai rar alăturate, cupaje din recolte din ani diferiți, dopuri Diam, etichete cu grafică diversă...

Preferatele mele: Șarbă și Plăvaie 2012 din gama Epicentrum, și Fetească Neagră 2009 din gama Bacanta.

Șarbă și Plăvaie 2012 este un cupaj alb extrem de rar, din două soiuri de struguri românești. Proaspăt, crocant, mineral și acid. Alcool 12,6% perfect integrat. De degustat bine răcit, la o discuție cu prieteni apropiați, într-o seară de vară. 81-83 de puncte. 35 de lei la Fox Wines.

Fetească Neagră 2009 este un vin de mare clasă, poate puțin prea tânăr încă pentru a-și arăta întreaga forță. Culoare superbă, aromă extrem de complexă, provenită atât din strugure cât și din baric(uri). Interpretarea cea mai sec, astringent și taninat – adică pe gustul meu - a acestui soi românesc de strugure, din câte cunosc. Îl văd ca pe un companion perfect la unei mici bucăți de ciocolată amăruie. Alcool 14,2% parcă insuficient integrat (încă). Totuși, 85-87 de puncte. 78 de lei.

Mulțumiri Liviei Gîrboiu și lui Richard Fox!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu