luni, 19 martie 2012

Cabernet Sauvignon/Shiraz Lacerta 2010: o mare dezamăgireUn vin de Dealu Mare. Culoare roșu închis puțin tulbure (seamănă a vin care a îmbătrânit rău), în același timp semi-transparentă, inconsistentă. Nu lasă urme frumoase de curgere pe pahar. Aromă de condimente, atât cât se poate simți din cauza alcoolului prea puternic. Corp mediu, deși catifelat. Tanini relativ puternici, interesanți. Gust acoperit de alcoolul (14,3%) insuficient integrat, din nou prea puternic. Post gust slab de caramel.

Aceeași sticlă cu etichetă frumoasă ca și celelalte Lacerta. Dop lung de plută de bună calitate.

Un vin contradictoriu, o mare dezamăgire după Cuvée IX a aceluiași producător.

65 de lei, dar numai 79-80 de puncte.

2 comentarii:

  1. imi pare sincer rau pentru banii dati. totusi, aproape de lansare, anul trecut, si IX parea cu taninuri si alcool iesite din schema, si pana la urma s-au asezat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant ce spui despre Cuvee IX... De altfel, e cert că degustarea unui vin bun trebuie reluată periodic, pentru că vinurile evoluează mult în timp. Dar aș fi chiar surprins să constat peste o vreme că acest Cabernet sauvignon/Shiraz 2010 Lacerta își pierde toate defectele și își păstrează doar calitățile! În fine, nimic nu e definitiv când vine vorba despre vinuri.

    RăspundețiȘtergere