sâmbătă, 24 martie 2012

Carménère Reserva Casillero del Diablo 2010: un vin perfect echilibrat, cu un excelent raport calitate-prețUn vin reprezentativ pentru Chile, de la casa Concha y Toro, cel mai mare producător al țării.

Culoare roșu închis, superbă. Aromă fructuoasă, proaspătă. Textură catifelată, plină. Gust cu note de fructe de pădure și ciocolată. Raportul aciditate-tanini-alcool, perfect. Alcoolul (13,5%) complet integrat. Post-gust ușor de condimente.

Perfect echilibrat, excelent atât singur cât și în asociere cu mâncare. Capătă numai 84-86 de puncte doar pentru că, fiind atât de echilibrat, nu iese cu nimic în evidență. Fantastic raport calitate-preț (l-am cumpărat la ofertă cu numai 25,90 lei...)! Îl recomand fără rezerve.

Legenda spune că în 1891, întemeietorul cramei, Don Melchor de Concha y Toro, și-a pus de-o parte un lot de vinuri de cea mai bună calitate. Ca să țină hoții la distanță, a răspândit zvonul că în pivniță locuiește diavolul. De aici numele Casillero del Diablo, pe care-l poartă astăzi una din mărcile companiei Concha y Toro.

Carménère e un strugure franțuzesc, care a dat însă cele mai bune rezultate în Chile, unde a devenit port-drapel național.

www.conchaytoro.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu