duminică, 12 februarie 2012

Corcova și Anima (Aurelia Vișinescu) – la Ethic Wine


Am avut ocazia să particip la o degustare privată (organizată de Galeria 418) de vinuri la Ehic Wine (www.ethicwine.ro). Două din vinurile despre care scriu acum au fost degustate acolo, iar al treilea a fost cumpărat de acolo, și degustat ulterior.

Menționez că am descoperit acest magazin în urmă cu câteva luni, atunci când am vrut să cumpăr câteva sticle de Alira. Este unul dintre puținele magazine unde se găsește acest vin deosebit, dar și multe alte vinuri interesante. Iar discuțiile cu cei de acolo sunt întotdeauna pasionante.

Primul vin degustat a fost un Cabernet Sauvignon/Merlot 2008 de la Corcova (județul Mehedinți) Roy&Dâmboviceanu. Etichetă reușită – chiar stilată. Culoarea vinului - roșu intens, aromă de intensitate medie, gust destul de suav. Un vin tânăr, bine echilibrat – n-am simțit alcoolul (13,5%). L-aș puncta aproape de limita celor 80 de puncte care l-ar face recomandabil. Este vinul entry-level al celor de la Corcova.

Al doilea vin degustat a fost Cabernet Sauvignon Anima 2008 de la Aurelia Vișinescu. Face parte din gama premium a producătorului de la Săhăteni (dealurile Munteniei). Este un vin de o culoare roșu intens, cu aromă de tabac, taninat. Mai puțin corpolent decât m-aș fi așteptat. Evoluția sa în pahar este mai puțin spectaculoasă decât promisiunea inițială. Alcoolul (14,5%) se simte puțin prea tare. Punctaj: 87 de puncte. Mai adaug două remarci: întâi, că din punct de vedere obiectiv, acest vin se plasează indiscutabil mai sus decât Fetească Neagră Artisan 2008 (Artisan este gama de mijloc a Aureliei Vișinescu - vezi și articolul din 18 ianuarie 2012), dar nu știu de ce, parcă subiectiv sunt atras mai mult de Artisan... Apoi, că diferența de preț între o Fetească Neagră Artisan 2008 și un Cabernet Sauvignon Anima 2008 este atât de mare (raportul este aproximativ de 1/3), încât decizia mea e luată – rămân la Artisan.

Am achiziționat (și degustat ulterior) o sticlă de Cabernet Sauvignon & Merlot 2009 Dealul Racoveanu Corcova Roy&Dâmboviceanu. Acest vin face parte din gama premium a producătorului mehedințean - premiat cu medalia de aur la Concursul Internațional de Vinuri București 2011. Eticheta este foarte-foarte reușită. Culoarea vinului - roșu extrem de intens, chiar vișiniu. Aromă puternică, gust intens și destul de catifelat (de tip Bordeaux). Corpolent. Aroma evoluează interesant în timp. Vinul este echilibrat, alcoolul (14,3%) nu se simte. Se simte pozitiv faptul că a fost învechit la baric (o mare deosebire față de varianta entry-level a aceluiași producător descrisă mai sus). Fără să exceleze la nici o categorie, Cabernet Sauvignon & Merlot 2009 Dealul Racoveanu Corcova este totuși un vin foarte bun. Punctaj: 84 de puncte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu