vineri, 2 august 2013

Degustare Fine Wine la Fox Wines – 1 august 2013


Am avut ocazia să particip la Fox Wines, pe 1 august 2013, la o degustare, în premieră cred, a gamei de vinuri Fine Wine de la producătorul buzoian cu același nume, cel care produce și unele din cele mai bune vinuri românești ale momentului, dar sub denumirea Lacerta.

Au fost prezentate toate cele patru vinuri ale gamei: White (Sauvignon Blanc și Fetească Albă), Green (Chardonnay și Rhein Riesling), Red (Cabernet Sauvignon și Merlot) și Black (Fetească Neagră și Shiraz).

Unele din cupajele alese sunt relativ surprinzătoare (cel puțin pentru mine). Un pic derutantă lipsa anului de recoltă (cupaje din ani diferiți, dar care nu sunt menționați).

Și denumirile sunt puțin derutante (White, spre exemplu, are etichetă galbenă, iar Red, care are totuși etichetă roșie, este însă de un roșu mai intens decât Black, care are etichetă neagră, dar este de un roșu mai deschis...). Chiar și paharele speciale, cu fund plat, inscripționate Fine Wine, par bine intenționate, dar mai puțin bine realizate, pentru că e foarte greu de rotit vinul în ele.

Revenind însă la vinurile propriu-zise, toate patru au calități, dar preferatul meu este fără discuție cupajul Red (Cabernet Sauvignon și Merlot), un vin negru cu o aromă intensă și plăcut catifelat, deși cu alcool (14,5%) parcă insuficient integrat (lucru pe care l-am remarcat și la celelalte vinuri din gama Fine Wine). Red capătă la prima degustare 81-83 de puncte. 43 de lei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu