joi, 5 septembrie 2013

Edoardo Miroglio: vinuri cu caracter - degustare de vinuri Edoardo Miroglio la Fox Wines, miercuri 4 septembrie 2013


Am avut ocazia să degust trei vinuri de caracter, chiar dacă foarte deosebite între ele.

Preferatul meu din selecția de aseară: Muscat Ottonel 2012. Un vin de culoare galben pai gândit să șocheze prin contrastul puternic dintre aroma florală exuberantă, și gustul extrem de sec și mineral. Alcool 12% perfect integrat. De băut preferabil fără mâncare, pentru a-i simți toate subtilitățile, inclusiv post-gustul foarte intens. 85 de puncte. 40 de lei.

Un alt vin care m-a șocat (plăcut) a fost Cabernet Franc 2011. Culoare rubinie, surprinzător de închisă pentru acest soi de strugure, aromă intensă de migdale amare. Taninat, astringent, și mai ales puternic amărui. Corp rotund, catifelat. 83 de puncte, 40 de lei. L-aș fi punctat sigur mai sus dacă n-ar fi avut și un mic minus: alcool (13,5%) insuficient integrat - poate și fiindcă vinul e încă prea tânăr. E posibil însă ca acest defect să dispară cu timpul. De asociat cu mâncare condimentată cu carne.

Al treilea vin al serii (primul în ordinea degustării) – Rosé de Noir 2012. Roz în culoarea foii ceapă, foarte sec, foarte mineral, acid. Alcool (13%) perfect integrat. 81-83 de puncte. De asociat cu mâncare ușoară.

Felicitări, Edoardo Miroglio! Mulțumiri, Fox Wines!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu