miercuri, 12 februarie 2014

Degustare de vinuri Aurelia Vișinescu la Fox Wines – 12 februarie 2014



Pe lista zilei, cinci vinuri. Trei din gama Nomad - Pinot Grigio 2012, Fetească Neagră 2012, Cabernet Sauvignon 2011, și două din gama Artisan - Tămâioasă Românească 2011, și Fetească Neagră 2011.



Caracterul aparte al vinurilor din gama Nomad este dat de o notă de oarecare asprime, poate și de un alcool parcă prea evident. Probabil că aceste vinuri s-ar asocia bine unor mâncăruri, care le-ar mai domoli impetuozitatea tinerească. Cel mai bun din această gamă - Cabernet Sauvignon-ul 2011, culoare frumoasă vișinie, taninat, astringent, alcool (13,5%) aproape perfect integrat. 

Ceva mai mature și complexe, vinurile din gama Artisan.



Feteasca Neagră 2011 mi s-a părut bună, chiar peste cea din recolta anului 2008 (pe cea din 2009 nu am gustat-o, iar în 2010 nu a fost produs). Păstrează ceva din caracterul dur al fratelui mai mic (din gama Nomad), dar are în același timp o culoare mai intensă, o aromă mai subtilă, un corp aproape catifelat, iar alcoolul (14%) este mult mai bine integrat.



Surpriza serii a fost însă Tămâioasa Românească 2012, un vin cu o minunată culoare galben-aurie, și cu o aromă îmbătătoare. Gustul este relativ echilibrat, neegalând însă nivelul excepțional al aromei. Acid, dar parcă nu atât cât ar fi putut fi, și doar cu o mică urmă de dulce, greu decelabilă, lasă parcă un mic gol față de așteptarea enormă pe care o declanșează culoarea și aroma sa. Din toate vinurile degustate astă seară, singurul cu alcoolul (14%) perfect integrat. În ansamblu un foarte bun vin alb de degustare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu