Am deschis astăzi, la Fox Wines, Traminer-ul de Murfatlar din 1994 despre care am scris într-o
postare anterioară. Dopul, scurt, în stare impecabilă. Turnat în pahare, vinul avea
culoare de coniac, mult mai închisă (presupun) decât cea originală.
Corpul era mediu, mai subțire decât m-aș fi așteptat. Aroma, intensă, de strugure stafidit. Gustul, destul de
dulce, aducea aminte de vinificarea tipică de Murfatlar de acum
douăzeci de ani. Alcoolul (11%) perfect integrat. Un vin care, fără
să fie de colecție, s-a maturizat mult mai bine decât m-aș fi
așteptat, deși nu cred că a fost gândit să fie păstrat atât la
sticlă. Cei care l-au degustat împreună cu mine l-au comparat unii cu
Sauternes alții cu Porto, ceea ce cred că este o laudă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu