duminică, 31 august 2014

Vinurile albe Terra Natura - o gamă consistentă, cu un vârf în Sauvignon Blanc și Muscat Ottonel


Am terminat de testat gama de vinuri albe Terra Natura (DOC-CMD Banat).

Preferatele mele sunt Sauvignon Blanc-ului 2012 - un vin cu o intensă aromă herbală, proaspăt și crocant, la egalitate cu Muscat Ottonel-ul 2013 - o interpretare mai neortodoxă, surprinzătoare, sec, a acestui soi foarte aromatic.

Urmează Riesling-ul 2011, cu arome de lime și piersici, și cu un post-gust interesant, ușor pământos.

Lista se încheie cu Pinot Gris-ul 2013, la care aroma de lime și ierburi mi s-a părut puțin mascată de o aromă mai grea, ca de petrol.

Întreaga gamă este consistentă, poate chiar prea uniformă din punct de vedere al culorii – galben deschis, ușor verzui, ca și al corpolenței - mică spre medie indiferent de soi. De asemenea, ca stil de vinificare - sec. Gust echilibrat. Aciditatea și mineralitatea se fac simțite, dar fără nimic spectaculos. De notat că la toate vinurile alcoolul este perfect integrat (chiar și când nivelul atinge 13%).

În concluzie, o gamă de vinuri ecologice cu tipicitate de soi, din care cel puțin Sauvignon Blanc-ul și Muscat Ottonel-ul pot fi îndelung savurate, preferabil la o discuție cu prietenii, cu sau fără o bucată de brânză fină maturată, sau o tartă cu fructe de sezon. De notat raportul calitate/preț imbatabil - toate vinurile la sticlă de 750 ml costă 18,50 lei, transportul fiind gratuit la comenzi de peste 100 de lei.

După ce am parcurs toată gama vinurilor roșii, ca și a celor albe de la Terra Natura, nu-mi mai rămâne de testat decât cel rosé, ceea ce sper să se întâmple foarte curând.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu