marți, 10 aprilie 2012

Enira Reserva 2007 – vinul premium de la Bessa Valley (Bulgaria)





Creație a oenologului francez Mark Dworkin, Enira Reserva este un complicat cupaj de Merlot (66%), Syrah (14%), Cabernet Sauvignon (6%) și Petit Verdot (14%), îmbătrânit pe jumătate în baricuri noi, pe jumătate în baricuri vechi de un an.

Sticlă subțire, elegantă. Etichetă și contraetichetă simple, dar rafinate.

Culoare roșu închis. Fin perlat când l-am turnat în pahar, a lăsat urme frumoase pe pereții paharului. Aromă intensă de mirodenii. Gust de fructe confiate, cu tonuri de dulce. Extrem de dens, chiar corpolent, fin catifelat. Alcoolul (14,7%!) bine dar nu perfect integrat. Post gust puternic de mirodenii.

85 de lei. 87 de puncte. Un vin ce merită să fie degustat singur, fără mâncare. După el greu mai poți accepta altceva. Poate ar fi putut primi mai mult dacă sticla pe care am deschis-o n-ar fi avut o mică problemă la dop (nu știu dacă este doar o coincidență, dar câteva sticle cu verișorul său mai mic din România, Alira, au avut și ele probleme la dop, ceea ce poate fi destul de deranjant nu numai la aceast segment de preț, ci și la segmentul de mai jos...).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu