sâmbătă, 14 aprilie 2012

Despre (in)toleranță


Oare cine mai crede astăzi în zvastici? Și cu toate acestea, cineva a mâzgălit una exact pe peretele sinagogii de pe strada Take Ionescu, de lângă Piața Amzei. Un monument arhitectonic din anul 1840, în stil maur, recent renovat.

Chiar și acoperită cu vopsea, zvastica tot se vede.

Nu știu cum se potrivește acest semn al intoleranței cu iubirea aproapelui, așa cum este ea propăvăduită de religia creștin ortodoxă, a mea, și a majorității poporului român...

Un comentariu:

  1. Nu sunt de acord cu devastarea si mutilarea monumentelor de patrimoniu, fie ele crestine, budiste sau de alte rit-uri, fie ele romanesti, ungurenti, chinezesti... evreiesti. Dar gestul in sine, depinde de la cine provine, ca e foarte important, il putem considera un semn al intolerantei... dar putem sa il consideram si un protest, sau teribilism. Diferenta de viziune. Pentru ca daca stam sa revedem istoria de cand apare ea in bibilie si pana acum cel mai intolerant popor este cel a caror intolerante le suportam de mii de ani.
    Pacat ca suntem atat de orbti de capacitatea lor de a ne spala mintile ca sa vedem realitatea distorsionata asa cum o doresc ei... pentru a ajunge sa faca din noi doar carne de tun. Treziti-va oameni buni!

    RăspundețiȘtergere