vineri, 26 septembrie 2014

Degustare F'autor (și Illustro) la Fox Wines, 25 septembrie 2014

Într-o atmosferă convivială, ca întotdeauna la FOX WINES - Vinoteca - Wineshop, am avut ocazia să iau contact cu gama aproape completă a vinurilor Fautor, din Tigheci, Republica Moldova - în ordinea degustării: Rhein Riesling 2012, Sauvignon Blanc 2012, Traminer 2011, Merlot 2011, și Cabernet Sauvignon 2011.

Impresia generală este că toate aceste vinuri sunt bine făcute, au tipicitate de soi, și se disting de concurență prin mici particularități surprinzătoare. 

Dintre vinurile albe, Sauvignon Blanc-ul iese în evidență printr-o aciditate și mineralitate crescută. 

Dintre cele roșii, Cabernet Sauvignon-ul, intens, și cu un surprinzător post-gust de... capere. 

O calitate generală, alcoolul este bine integrat la toate aceste vinuri de masă cu un bun raport calitate/preț (24 de lei). 

Finalul degustării a venit cu o surpriză, două cupaje baricate dintr-o gamă situată la nivelul următor (inclusiv de preț, 56 de lei): Illustro - Reserva Chardonnay + Sauvignon Blanc + Rhein Riesling 2011, și Reserva Cabernet Sauvignon + Merlot 2009. 

Cupajul Illustro Reserva alb 2011 are o culoare alb-gălbuie cu reflexe aurii, o aromă puternică și complexă, în care se simt taninii din stejar, și un corp dens, ușor onctuos. Alcoolul (13,5%) perfect integrat. Îl apreciez cam la 83 - 84 de puncte. 

Cupajul Illustro Reserva roșu 2009 are o culoare vișiniu închis, o aromă extrem de complexă și de plăcută (cel mai mult mi-a plăcut să simt parfumul vinului în pahar după ce l-am golit), un corp dens și catifelat. Alcoolul (13,5%), de asemenea perfect integrat. Probabil 85-86 de puncte. 

Ambele cupaje Illustro sunt vinuri cu adevărat speciale, de savurat în liniște, alături de prieteni buni.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu