Cunoscând excepționalele Tanat-uri
uruguayene, am deschis cu interes sticla de Cabernet Sauvignon Don
Pascual 2007 (Juanico, Uruguay), deși gâtul răsfrânt al sticlei,
ca și eticheta, nu mă prea atrăgeau. Dop de plută, frumos
imprimat. Culoare roșu deschis, prea transparentă pentru gustul meu.
Aromă destul de plăcută de fructe de pădure, care evoluează spre
ciocolată dar își pierde rapid din intensitate. Gust destul de
rotund, oarecum catifelat (de tip Bordeaux), cu o mică notă
astringentă, contrastantă. Echilibrul aromă, gust, nivel alcoolic
(13%) - corect. Nimic particular însă, un vin sub 80 de puncte
(undeva între 70-79 de puncte), de băut dar nu de recomandat.
Rămâne întrebarea: oare de ce este nevoie de un astfel de vin
importat din Uruguay, cine și de ce cumpără așa ceva?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu